Privacy policy en gebruiksovereenkomst
Schoolware toepassingen

Door het downloaden en installeren van de Schoolware toepassingen, verklaart u zich akkoord met volgende voorwaarden.

De Schoolware toepassingen zijn ontwikkeld door Wisa bvba:
- Maatschappelijk zetel Abdij Vlierbeek 3, 3010 Kessel-Lo, België
- Ondernemingsnummer BE 0463.126.696
- RPR Leuven

Gebruiksrecht

Een school die het gebruiksrecht voor Schoolware heeft, mag leerlingen, personeelsleden, ouders en externe personen - die betrokken zijn bij het opvoedingsproject - de Schoolware toepassingen laten gebruiken. Dit is geen verplichting voor de school. De school kiest zelf welke toepassingen ze ter beschikking stelt en aan wie. De school geeft de Schoolware gebruikers een gebruikersnaam en wachtwoord en stelt de rechten in. Deze rechten bepalen mee de functionaliteit die u kan gebruiken.

Gegevens bewaren en informatie opvragen van uw toestel

Door de Schoolware toepassingen te downloaden, te installeren en te gebruiken, gaat u akkoord dat, informatie over en op uw toestel bewaard wordt. Dit is technische informatie over uw toestel (type toestel, besturingssysteem, browser versie, IP adres) en login gegevens (gebruikersnaam, wachtwoord, URL server, tijdstip aan/afmelden). Op uw toestel kunnen tijdelijke gegevens uit de Schoolware toepassingen bewaard worden. Deze gegevens worden enkel bewaard om een goede werking van de programma's te kunnen garanderen.

Gebruik van persoonsgegevens

De school is de verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens in de zin van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens. De school is dan ook in eerste instantie verantwoordelijk voor de privacy, vertrouwelijkheid en beveiliging van de gegevens en het nemen van de nodige technische en organisatorische maatregelen.

Wisa levert de software waarmee de verwerking van de persoonsgegevens gebeurt. Wisa kan dan ook niet worden beschouwd als verwerker in de zin van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens.

Wisa zal zelf geen persoonsgegevens verwerken noch deze persoonsgegevens doorgeven aan derden of aanwenden voor andere doeleinden dan deze die door de school zijn opgesteld.

De gegevens kunnen opgeslagen worden op de servers van de school of de school besteedt dit uit aan een externe partij zoals Wisa. In dat geval behandelt Wisa de data die door de school via de software verwerkt worden steeds met de grootst mogelijke vertrouwelijkheid. Wisa en zijn aangestelden zullen geen kennis nemen van deze data en mogen deze in geen geval aan derden communiceren.

Het gebruik van cookies

Tijdens het gebruik van Schoolware toepassingen kunnen cookies op uw toestel geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van uw toestel geplaatst wordt wanneer u een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren.

De Schoolware toepassingen gebruiken enkel ‘First party cookies’. Dit zijn technische cookies die tot doel hebben de toepassing optimaal te laten functioneren.

U kan uw internetbrowser zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd, dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van uw harde schijf worden verwijderd. Dit kan u doen via de instellingen van uw browser. Hou er wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen niet correct kunnen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet zal kunnen gebruiken.

Door gebruik te maken van Schoolware websites, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Intellectuele eigendomsrechten

De inhoud van deze site, met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Wisa bvba of rechthoudende derden.

Bepeperking van aansprakelijkheid

De Schoolware gebruiker aanvaardt de Schoolware toepassingen zoals ze beschikbaar zijn. Wisa kan niet aansprakelijk worden gesteld voor rechtstreekse of onrechtstreekse schade die onstaat uit het gebruik van de Schoolware toepassingen.

De inhoud van de Schoolware programma's kan te allen tijde zonder aankondiging of kennisgeving aangepast, gewijzigd of aangevuld worden.

De Schoolware toepassingen kunnen hyperlinks bevatten naar websites of pagina's van derden, of daar onrechtstreeks naar verwijzen. Het plaatsen van links impliceert op geen enkele wijze een impliciete goedkeuring van de inhoud ervan. Wisa verklaart uitdrukkelijk dat zij geen zeggenschap heeft over de inhoud of over andere kenmerken van deze websites en kan in geen geval aansprakelijk gehouden worden voor de inhoud of de kenmerken ervan of voor enige andere vorm van schade door het gebruik ervan.

Toepasselijk recht en bevoegde rechtbanken

Het Belgisch recht is van toepassing. In geval van een geschil zijn enkel de rechtbanken van het arrondissement Leuven bevoegd.

Contact

Vragen in verband met deze privacy policy en gebruiksovereenkomst kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..