Bingel controlescherm

Nieuw controlescherm voor Bingel synchronisatie

Nieuw controlescherm voor Bingel

Wanneer je als school werkt met Bingel, kan je gebruik maken van de Wisa-Bingel synchronisatie. Hiermee worden elke nacht de gegevens van Wisa doorgestuurd naar Bingel.

Met dit nieuwe scherm, kan je als school controleren of alles correct staat om de synchronisatie correct te laten verlopen. Via Leerlingen – Bingel – Controle synchronisatie kan je dit scherm openen. Zie je dit scherm nog niet in je lijst staan, dan zal je vermoedelijk nog eerst de nodige rechten moeten vragen aan je beheerder.

Je klikt op de knop “Controles uitvoeren” om te starten met de controle. Na enkele berekeningen wordt er een lijst getoond van alle controles op verschillende items (instelling/klas/leerling). In deze lijst zijn er mogelijk verschillende kleuren:

  • Groen: de controle voor dit item is correct
  • Geel: er is een informatieve foutmelding voor dit item (geen blokkering)
  • Oranje: er is een fout voor dit item waardoor dit item niet wordt opgestuurd (enkel geblokkeerd voor dit item, geen blokkering voor de synchronisatie)
  • Rood: er is een fout voor dit item waardoor de volledige synchronisatie wordt geblokkeerd

Dus als alle items groen zijn, dan staat alles correct voor uw school voor de volgende synchronisatie. Maar bij één rode melding, moet je dit aanpassen of er is die avond geen synchronisatie.

 

Voor een meer gedetailleerde uitleg, kan je de (nieuwe) handleiding “Bingel synchronisatie” raadplegen via de handleidingen.

 

Share this article:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp